Випускники шкіл громади отримали відзнаку «Відмінник Захисту Вітчизни»

15 травня на плацу Навчального центру Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота в смт. Оршанець відбулось урочисте вручення обласної почесної відзнаки «Відмінник Захисту Вітчизни» кращим учням-знавцям предмета «Захист Вітчизни».

Відзнаку на Черкащині вручають із 2015 року. Її дизайн розробив школяр із Городищенського району Артем Бабич. Привітати юних патріотів, які вже сьогодні своїми знаннями та вміннями довели готовність захищати Україну-неньку, завітали голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, начальник Навчального центру Державної прикордонної служби Дмитро Коцеруба, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.

На початку заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули, захищаючи кордони України. Звертаючись до учнів, Юрій Ткаченко наголосив, що вони є кращими з кращих у вивченні предмета «Захист Вітчизни». «Будьте гідними українцями, адже майбутнє починається з вас», – сказав Юрій Олегович.

Колектив народного ансамблю танців «Канівчанка» Канівського коледжу культури і мистецтв, у якому, до речі, танцює випускник 2016 року Шполянського НВК №3, вихованець народного танцювального колективу “Барвінок” Руслан Меркотан, подарував учасникам заходу вокально-хореографічні композиції.

Хвилюючим моментом стало вручення Юрієм Ткаченком учням почесної відзнаки «Відмінник Захисту Вітчизни». Серед 70-ти нагороджених школярів – учні 11 класу Шполянських ЗОШ №1, №5 Денис Ветушко та Едуард Білоус, які за період навчання досягли найкращих результатів у вивченні предмета «Захист Вітчизни», за результатами семестрового, річного оцінювання та виконання програмових нормативів мають по 12 балів. Їхні військові керівники – учителі Олександр Задорожній та Василь Завгородній майже три десятиліття на високому професійному рівні виховують молоде покоління патріотів.

На завершення перебування в Навчальному центрі юні захисники Вітчизни переглянули експозицію музею Державної прикордонної служби. «Ця відзнака є для нас справді цінною, – розповідають Денис і Едуард. – Ми ніколи не забудемо цю урочисту подію в Навчальному центрі, названому на честь легендарного генерал-майора Ігоря Момота, і лише із вдячністю згадуватимемо, як здобували міцні знання, вдало пройшли вишкіл, на відмінно опанували предмет «Захист Вітчизни». Свою майбутню професію мріємо пов’язати зі службою у Повітряних Силах України. Це важливо для зміцнення безпеки та єдності нашої країни!»

Поділитись:
Перейти до вмісту