Понад 2000 солодких подарунків отримали діти Шполянської громади на новорічні свята

Найменші жителі нашої громади завжди з найбільшим нетерпінням чекають новорічно-різдвяних свят. Насамперед тому, що до них завітає Святий Миколай, а потім казковий Дід Мороз і обов’язково подарує солодощі. Для дітей це справжні казкові свята, а от батьки починають задумуватись і зазирати у свій гаманець з думкою про те, як створити своїй малечі якнайкращий настрій.

Особливо дітям весело на новорічних вогниках у школі чи дитячому садочку. У дружньому колективі завжди цікавіше проходить свято, а ще існує безліч ідей як можна презентувати малюкам подарунки.

Раніше за рахунок міського бюджету на новорічні свята закуповувались подарунки лише для дітей дошкільного віку. Тепер міська рада об’єднаної громади  піклується і про дітей молодшого шкільного віку, враховуючи малюків пільгових категорій.

Цьогоріч аби зменшити навантаження на батьківський гаманець, із бюджету громади виділили кошти на придбання солодощів у всі школи (для учнів 1-4 класів)  та дитячі садки міської ОТГ.  Школи отримали 859 новорічних подарунків, садочки  – 594. Окремо солодощі отримали діти пільгових категорій – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування (45 осіб) та діти з діагнозом дитячий церебральний параліч (19).

Також, під час проведення масових новорічних заходів в адмінцентрі міської громади без подарунків не залишилась жодна дитина, яка завітала на свята. На відкриття Резиденції Святого Миколая (14 грудня 2018 року) у парку дитячого дозвілля працівники міської ради роздали близько 200 «миколайчиків», таку ж кількість подарунків отримали малюки й у день Святого Миколая 19 грудня, коли засвітилась  Новорічна ялинка громади. Поза увагою не залишаються й діти учасників АТО. Близько 60 діток захисників України сьогодні отримали  солодкі пакунки на новорічному святі «Казкова феєрія» у Шполянському МБК. Крім цих діток на захід завітали ще близько 100 малят, яких також Дід Мороз не залишив без подарунків.

Солодощі, які залишились не використаними після проведення масових передноворічних заходів у центрі громади за рішенням міського голови розподілили  на всі школи міської ОТГ в однаковій кількості (кг), з цільовою потребою – на проведення новорічних вогників. Як солодощі презентували дітям це вирішувала адміністрація кожного освітнього закладу окремо. Можливо через чарівний мішок Діда Мороза, а можливо як заохочення до цікавих ігор тощо. Друга частина із «солодкої остачі» призначеної для масових заходів потрапила у філії сільських будинків культури, також, виключно на проведення новорічних свят.

Загалом на новорічні подарунки для проведення масових заходів використали 88,2 тис. грн. На закупівлю солодощів дітям дошкільного віку (дитячі садочки) із міського бюджету виділили 32,1 тис. грн, на школи (1-4 класи) – 40,8 тис. грн.

Поділитись:
Перейти до вмісту