День Незалежності святкує Шполянська громада

Сьогодні вся Україна святкує День Незалежності держави. У кожному  її куточку, починаючи від неймовірної столиці міста Києва до найменшого населеного пункту проходять урочистості. Цей день важливий для нашого народу, адже крізь століття українці героїчно встеляли шлях до самостійності славою та кров’ю, аби сьогодні, власноруч творити  майбутнє та бути господарем на своїй землі.

Майорять сьогодні патріотичними кольорами всі населені пункти Шполянської міської громади. Прикрашені національними прапорами, синьо-жовтими стрічками та кульками адмінбудівлі, парки і сквери. Сотні жителів ОТГ святкують, прогулюються у вишиванках, відвідують масові заходи.

У Шполі традиційно  почали святкування  урочистим мітингом  біля пам’ятника національного генія України, Т.Г. Шевченка. Потім святковою ходою, несучи в руках державний синьо-жовтий стяг, шполяни пройшлися центральною вулицею міста до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. У ході взяли участь представники влади Шполянської міської ОТГ, райдержадміністрації, районної ради, представники сусідніх громад Шполянщини та сіл району.

  • Право на свій вибір, на незалежну та вільну країну ми маємо захищати на всіх фронтах. В боротьбі із зовнішнім ворогом, в щоденній кропіткій праці кожен на своєму місці. Лише так – об’єднавшись перед усіма загрозами – ми встоїмо та переможемо, – сказав у своєму виступі заступник міського голови Сергій Заєць.

Саме тим, хто вистояв і не зламався, віддав життя перед загрозою незалежності – Героям Небесної Сотні – шполяни поклали сьогодні квіти до підніжжя пам’ятного знаку. Хвилиною мовчання згадали віддали шану всім, хто тілом закрив від ворожої кулі українську землю і її народ.

Зовсім по-іншому уявляють національне свято найменші жителі громади. У міському дитячому парку малеча зібралась на святковий захід «Моя маленька незалежність». Дітки взяли участь у творчих майстернях, де власноруч виготовляли сувеніри на згадку про День Незалежності. Поруч  майстри вплітали у дівоче волосся національні стрічки, створювали на обличчях фейс-арт.

Пройшла розважальна програма «Перлина-Україна». Малята пригадали українські звичаї та традиції, символи держави. Щоб Батьківщина жила завжди в серцях дітлахи передали з рук в руки синьо-жовту перлину сподіваючись, що Україна яскраво засяє на європейському небосхилі.

Наразі, наші діти неймовірно шанують героїв, які  захищають східні кордони України. Із щирим дитячим трепетом і теплом маленькі жителі громади завжди відсилають свої малюнки і подарунки на передову. Сьогоднійшній  день  став особливим приводом, на «Святковій галявині» у парку малюки прикрасили «Вінок миру» побажаннями і привітаннями. Незабаром вінок передадуть волонтерам, які доставлять дитячий витвір у зону ООС (АТО).

Також у Шполянській громаді  не забувають про родини загиблих солдат. Щороку у переддень свята Незалежності консультант з питань волонтерського руху, Сергій Кепша відвідує матерів і вдів, які втратили найдорожче. Від керівництва об’єднаної громади представник міської ради вручив пакети із продуктовими наборами (за спонсорської підтримки ПрАТ «Шполянський завод продтоварів»).

Вітаємо жителів громади, Шполянщини і всіх українців з Днем Незалежності! Віримо, що наша Україна – це країна можливостей та успіху!

Зичимо, щоб радість і достаток  панували у кожній оселі і мирне небо над всією Батьківщиною!

 

Слава Україні!

 

 

Поділитись:
Перейти до вмісту