Наслідки комуністичного терору нами не забуті

Напередодні  Дня пам’яті жертв політичних репресій, який щороку українці відзначають у третю неділю травня, представники міської та районної влади вшанували пам’ять репресованих громадян України біля пам’ятного знаку «Жертвам політичних репресій у ХХ столітті» у середмісті Шполи.

      Схилити голову у хвилині мовчання та покласти квіти до підніжжя меморіалу прийшли — заступник міського голови Шполянської ОТГ Сергій Заєць та керуюча справами міської ради Тетяна Герус, голова Шполянської райдержадміністрації Наталія Коваль, керуючий справами Шполянської районної ради Сергій Гребенюченко.

         За роки правління тоталітарного режиму СРСР внаслідок кривавих політичних репресій загинули мільйони українців.  На жаль, ці страшні події попереднього століття з роками не залишилися в минулому та не збереглися виключно у нашій пам’яті та історії. Сьогодні Україна заново переживає агресію злочинного політичного режиму, який впроваджує Росія. Наразі ця тема набуває гострої актуальності і ставить перед суспільством нові виклики. Відповідно їх відзначення та вшанування набуло для України ще важливішого значення.

Поділитись:
Перейти до вмісту