Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі: «Заправки та приправи в асортименті» відповідно до коду за Єдиним закупівельним словником ДК 021:2015 – 15870000-7 Заправки та приправи визначено з урахуванням – ДСТУ,ТУ, ГОСТ зокрема: ДСТУ 8645:2016 Зелень петрушки, селери та кропу сушена. Технічні умови, ДСТУ 1009:2005 Цукор ванільний. Технічні умови, ДСТУ ISO 959-1:2008 Оцет, Перець (Piper nigrum L.) горошком чи змелений. Технічні умови. Частина 1. Чорний перець (ISO 959-1:1998, IDT), ДСТУ ГОСТ 908:2006 Кислота лимонна моногідрат харчова. Технічні умови (ГОСТ 908-2004, IDT), ДСТУ EN 13188:2019 (EN 13188:2000, IDT)/Поправка № 1:2019 (EN13188:2000/AC:2002, IDT), ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови, ДСТУ 7696:2015 Мак олійний. Загальні технічні вимоги, ДСТУ 1052:2005 Гірчиця харчова. Загальні технічні умови, ДСТУ 4487:2015 Майонези та майонезні соуси. Загальні технічні умови Виріб з рідин сільськогосподарського походження. Визначення, вимоги, маркування, а також типових вимог до товару що склалися на ринку даного виду продукції.
Очікувану вартість предмету закупівлі: «Заправки та приправи в асортименті» визначено з урахуванням «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмету закупівлі» затвердженої Наказом Мінекономіки від 18.02.2020 №275 шляхом використання методу «порівняння ринкових цін» (товарів з технічними та якісними характеристиками що відповідають предмету закупівлі).
Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням наявної потреби в закупівлі даного виду продукції, бюджетного запиту, та затверджений рішенням сесії Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади №33-1/IX від 26.12.2022 року «Про бюджет Шполянської міської територіальної громади на 2023 рік (2350900000).